Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Δήμο Βισαλτίας. Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, διενεργήθηκαν ψεκασμοί προνυμφοκτονίας με drone, στην περιοχή των Θερμών και συγκεκριμένα στη λίμνη του Αγίου Παντελεήμονα και στις δεξαμενές του βιολογικού καθαρισμού. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τους ψεκασμούς είναι τα βιολογικά ΒΤΙ.
Ο Δήμος Βισαλτίας σε συνεργασία με την ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών τόσο με επίγεια όσο και εναέρια μέσα για την προστασία των δημοτών.

Παράλληλα όμως με την εξέλιξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών είναι αναγκαίο να τηρηθούν από τους δημότες τα ατομικά μέτρα προφύλαξης. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, όταν σε μία περιοχή υλοποιούνται προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών η ατομική προστασία είναι απαραίτητη.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι :

Για να διαβάσετε ολόκληρο το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.