Εκτύπωση

terpni.aimodosiaΜε μία λιτή, συγκινητική τελετή η οποία όμως συνδυάστηκε με γλέντι και χορό, ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, τίμησε τους αιμοδότες με μεγάλη προσφορά αίματος.

 Συγκεκριμένα :

α) Με αναμνηστική πλακέτα για πρώτη φορά βραβεύτηκαν οι αιμοδότες που ξεπέρασαν τις 30 φιάλες αίματος.

1. Δουλή Γ. Ελευθερία (30 φιάλες)
2. Σιαμάκης Γ. Σταύρος (30 φιάλες)
3. Τσερβίστας Ε. Μιχαήλ (30 φιάλες)
4. Μπαγκαλας Β. Γεώργιος (33 φιάλες)
5. Νούλη Α. Αφροδίτη (33 φιάλες)
6. Παπίκας Κ. Στέργιος (34 φιάλες)
7. Ιωαννίδης Δ. Παναγιώτης (38 φιάλες)

β) Μία ακόμη ομάδα εθελοντών αιμοδοτών που ξεπέρασαν τις 15 φιάλες αίμα

1. Δουλής Α. Παναγιώτης (15 φιάλες)
2. Δρούγγος Μ. Χρήστος (15 φιάλες)
3. Καρατζιά Γ. Παναγιώτα (15 φιάλες)
4. Γιαννακούδης Δ. Ιωάννης (16 φιάλες)
5. Τζιάγκαλου Α. Αικατερίνη (16 φιάλες)
6. Αγγελάκη Γ. Μάρθα (19 φιάλες)

γ) Επίσης βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Υγείας με μετάλιο και Έπαινο 46 αιμοδότες που ξεπέρασαν τις 10 φιάλες αίματος και δεν είχαν βραβευθεί την προηγούμενη φορά .

Ακόμη τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα η γιατρός βιοπαθολόγος Τζιούρα Αικατερίνη η οποία επί σειρά ετών διατέλεσε υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, για την άριστη συνεργασία με το Σύλλογό μας και τη μεγάλη της συμβολή στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ν. Σερρών.

Στο πνεύμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας , πολύ χαρακτηριστικά και εύστοχα αναφέρθηκαν, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής με το θεατρικό δρώμενο "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ". Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, τους υπεύθυνους δασκάλους Ευθυμίου Αλκιβιάδη και Σκαρλάτου Δήμητρα καθώς και η Διευθύντρια του σχολείου Χρυσάνθη Γκιόφη.

Την όλη εκδήλωση διάνθισε η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής, η οποία ερμήνευσε καταπληκτικά παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια με τη συνοδεία του μουσικού Νίκου Δήμου. Θερμές Χς Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Αναστασιάδης και η  FIBRAN, και ακόμη οι  καπνικές εταιρείες Μισσιριάν και ΣΕΚΕ. Χορηγ'ος επικοινψνίας ήταν η ΕΡΑ Σερρών.