Στην επανακυκλοφορία του ΦΕΚ που αναφέρεται στα περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Π.Ε. Σερρών λόγω της πανδημίας, προχώρησε το Εθνικό Τυπογραφείο. Στη λίστα με τους ΚΑΔ των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται,
προστέθηκε η φράση «[εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές του ν. 4497/2017 (Α’ 171)],»:
 
47.82 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές [εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές του ν. 4497/2017 (Α’ 171)], με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.τ.λ.)
 
47.89 Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές [εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές του ν. 4497/2017 (Α’ 171)], με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.τ.λ.).
 
Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Βισαλτίας ανακοινώνει ότι οι λαϊκές αγορές του Δήμου θα λειτουργήσουν ως εξής:
  • Λαϊκή αγορά Νιγρίτας
Η λαϊκή αγορά Νιγρίτας, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του 50% των παραγωγών και πωλητών των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες και o αριθμός τους λήγει σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9). Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.
  • Λαϊκή Αγορά Δημητριτσίου
Η λαϊκή αγορά Δημητριτσίου, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένη λίστα συμμετεχόντων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί. Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.
  • Λαϊκή Αγορά Μαυροθάλασσας
Η λαϊκή αγορά Μαυροθάλασσας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή του 50% των παραγωγών και πωλητών των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες. Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουντους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.

Δεν ξεχνάμε:

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από ΟΛΟΥΣ
- Υποχρεωτική η αποστολή μηνύματος στο 13033 από τους καταναλωτές:
X κενό ΟΝΟΜΑ κενό ΕΠΙΘΕΤΟ κενό ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (στην περίπτωση μετακίνησης για προμήθειες αγαθών πρώτης ανάγκης όπου Χ βάζουμε τον αριθμό 2)

Τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.