Δηλώσεις-Δράσεις-Μηνύματα

«Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κοσατζής υπήρξε μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στον τόπο μας, χάρις στο πλούσιο εκκλησιαστικό και διδασκαλικό του έργο. Αποχαιρετούμε έναν δάσκαλο και ιερέα που μας καθοδήγησε με τις διδαχές του. Με την ευγένεια, την σεμνότητα, την καλοσύνη, και την διαρκή διάθεση προσφοράς – στοιχεία που τον διέκριναν σε όλη την ζωή του – θα κατέχει ξεχωριστή θέση στην μνήμη και στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας
Αθανάσιος Μασλαρινός

Ακολουθεί φυλλάδιο που περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου STEP-IN.
Είναι διαθέσιμο για όλους τους δημότες μας.


Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη θωράκιση των κατοικιών,
• τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης,
• απλές συμβουλές που απαιτούν αποκλειστικά και μόνο αλλαγή κάποιων κακών
συνηθειών χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης,
• επιδοτούμενες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περιεχόμενα του φυλλαδίου που μπορούν να σας βοηθήσουν:

• να μειώσετε την κατανάλωση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας,
• να εξοικονομήσετε χρήματα,
• να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και
• να προστατεύσετε το περιβάλλον!


Μάθετε περισσότερα, με ένα κλικ εδώ.

Φίλες και φίλοι,

Φέτος το Πάσχα υποδεχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης στο σπίτι μας.

Φροντίζουμε την υγεία μας, την υγεία της οικογένειάς μας και των συνανθρώπων μας.

Ο τόπος μας, η Βισαλτία, οι άνθρωποί μας, μας έχουν ανάγκη.

Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες για όλους μας.

Είναι ατομική ευθύνη του καθενός μας, για το συλλογικό καλό, για το καλό της κοινωνίας μας, να διαφυλάξουμε την Ελπίδα, την Αγάπη, την Αλληλεγγύη και να τις μεταλαμπαδεύσουμε.

Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε-περισσότερο σήμερα- τις δυσκολίες, Ενωμένοι ως κοινωνία.

Με δύναμη, σύνεση, υπομονή και αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε.

Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου σε κάθε οικογένεια για Υγεία, Πρόοδο και Αγάπη.

Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας

Αθανάσιος Δ. Μασλαρινός

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Φίλοι και Φίλες,

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους και όλες Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές. Το μήνυμα της Γέννησης του Ιησού να μπει σε κάθε σπίτι και να φωτίσει τις ζωές μας με αγάπη, ειρήνη, αλληλεγγύη.

Τα Χριστούγεννα είναι κατ' εξοχήν η εποχή του χρόνου που γιορτάζει η αγάπη και η ελπίδα. Είναι η εποχή της γλυκιάς προσμονής για τη μεγάλη αλλαγή που όλοι μας περιμένουμε. Κυρίως όμως, είναι η γιορτή της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται, που είναι μόνος, που χρειάζεται στήριξη.

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών και των καθημερινών δυσκολιών που όλοι μας ζούμε, σας καλώ να ανοίξουμε την ψυχή και το σπίτι μας για να αγκαλιάσουμε το συνάνθρωπο, τον φίλο, τον γείτονα που δυσκολεύεται και είναι μόνος.

Το μήνυμά μας για αυτά τα Χριστούγεννα είναι μήνυμα αγάπης, μήνυμα ζωής, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα δημιουργίας. Όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

Εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2020!

Αθανάσιος Μασλαρινός

Δήμαρχος Βισαλτίας 

Χριστdownload

Ο συμβολισμός της 28ης Οκτωβρίου έχει διαχρονική αξία και ένα διπλό μήνυμα: Το ηρωικό  ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον ξένο κατακτητή και σε όσα εκείνος συμβόλιζε: το φασισμό, την εθνική υποταγή, το φυλετικό μίσος, την ωμή βία, την απαξίωση κάθε ανθρώπινης αξίας. Έχει όμως, και ένα μήνυμα εθνικής ανάτασης και εθνικής ομοψυχίας όλων των Ελλήνων να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, τις οικογένειές τους και τους ίδιους.

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βισαλτίας πέρασε μία βαθιά κρίση, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ζωές όλων μας και στον τόπο μας. Το σημαντικό όμως είναι ότι σήμερα στεκόμαστε ξανά όρθιοι, έτοιμοι να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τους ανθρώπους μας. 

   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ

Φίλες και Φίλοι

Ο Δήμος Βισαλτίας είναι ένας ιστορικός Δήμος, με μακρά διαδρομή και μεγάλη προοπτική για το μέλλον.

Η Νιγρίτα, η Βισαλτία, ο Τράγιλος και ο Αχινός είναι τόποι προικισμένοι με φυσική ομορφιά, πλούσια παράδοση και απεριόριστες δυνατότητες. Δυστυχώς όμως, εδώ και δεκαετίες, ο τόπος μας παραμένει στο περιθώριο της ανάπτυξης.

Στο πορεία της θητείας μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος της κοινής μας προσπάθειας είναι να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη και στις ανάγκες του, να δώσουμε προτεραιότητα στην πόλη και στα χωριά μας, με πολιτικές και δράσεις, με την υλοποίηση μεγάλων έργων και υποδομών που θα φέρουν ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία στον τόπο και θα εξασφαλίσουν δουλειές και ποιότητα ζωής στους πολίτες.

Σταθερή πυξίδα μας, το κοινό καλό. Να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Δέσμευσή μας, ο Δήμος Βισαλτίας να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Αθανάσιος Δ. Μασλαρινός

Δήμαρχος Βισαλτίας