Δημόσια Διαβούλευση

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Βισαλτίας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων στον καθορισμό του οράματος και της στρατηγικής για την περιοχή μας, ο Δήμος καλεί τους δημότες και τους φορείς της Βισαλτίας να συνδράμουν, με την αποτύπωση των σκέψεων και των προτάσεών τους, στην ανάπτυξη της περιοχής μέσω της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου που ακολουθεί.

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μπορεί να το συμπληρώσει όποιος θέλει και να το αποστείλει:
α) Ταχυδρομικά στη Δ/νση Δήμος Βισαλτίας: Ηρώων 2 - Τ.Κ. 622 00 ΝΙΓΡΙΤΑ
β) Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή
γ) Μέσω fax στο: 2322 0 20341 

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το ερωτηματολόγιο.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το ερωτηματολόγιο σε επεξεργάσιμη μορφή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν. 4555/2019 στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί στην σχετική απόφαση συγκρότησης της Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης καλούμε τους εκπροσώπους:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων,

β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων,

γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών,

δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα,

ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων,

στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων,

ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών,

η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών,

θ) των τοπικών συμβουλίων νέων και

ι) δημότες ,  που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

να υποβάλλουν σχετικό αίτημα, μέχρι και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 προτείνοντας και αναπληρωματικά μέλη, με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με θέμα  «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης» και τα παρακάτω στοιχεία  ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ,  ΙΔΙΟΤΗΤΑ-ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και τηλέφωνο επικοινωνίας
  2. Καταθέτοντας σχετική αίτηση (σχετικό έντυπο υπάρχει στις υπηρεσίες και στην ιστοσελίδα του Δήμου) είτε στην έδρα του Δήμου στη Νιγρίτα (γραφείο πρωτοκόλλου, είτε στις έδρες των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη  Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (2322353462 υπεύθυνη η κ. Γεωργία Κολοκυθά).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

diavoulefsiΟ Δήμος Βισαλτίας στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και στην αύξηση της συμμετοχικότητας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Για την Δημοτική μας Αρχή Δημόσια διαβούλευση είναι η δυνατότητα πραγματικού διαλόγου μεταξύ πολιτών και Δήμου.Γιατί πιστεύουμε ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην:

 

 

  • Εξασφάλιση και ενθάρρυνση της ευρείας συμμετοχής σε όλα τα στάδια της πολιτικής από την χάραξη μέχρι της εφαρμογής της.
  • Διαφάνεια τόσο για αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις όσο και για το ευρύ κοινό.
  • Λογοδοσία των φορέων που συμμετέχουν για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.
  • Αποτελεσματικότητα με την κατανόηση της μιας πλευράς από την άλλη.
  • Ευκολία πρόσβασης στην διάχυση της δημόσιας πληροφορίας.

Ειδικότερα εν προκειμένω Δημόσια διαβούλευση διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων που αφορούν:

  1. Στις Δημοτικές – διοικητικές άδειες χρήσης και λειτουργίας μουσικής       και μουσικών οργάνων
  2. Στην  λειτουργία περιπτέρων στο Δήμο Βισαλτίας

Καλούμε  τους κατοίκους και φορείς του Δήμου μας να εκθέσουν τις σκέψεις αλλά και τις αντιρρήσεις τους για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις .

Όλες οι προτάσεις των πολιτών θα εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βισαλτίας, και όσες από αυτές κριθούν υλοποιήσιμες, θα προωθηθούν από τη Δημοτική Αρχή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Για την έγγραφη κατάθεση των προτάσεων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται στο γραφείο Δημάρχου Βισαλτίας (Ηρώων 2  Νιγρίτα  2ος όροφος, στην κα Παναγιωτοπούλου Μαρία, ή να τις αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: dnigr622@otenet.gr  από τις 10/03/2015 έως τις 23/03/15.

To Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας με την 199/2012 Κανονιστική Αποφασή του ενέκρινε την τροποποίηση – επέκταση  της  Λαϊκής  Αγοράς  στη Νιγρίτα . Η απόφαση αυή περιλαμβάνει ανάμεσα στις άλλες και τις παρακάτω βασικές ρυθμίσεις:

-  Tην μετακίνηση των πωλητών μπροστά από την Εθνική Τράπεζα και γύρω από την κυκλική πλατεία,

-  Την μετακίνηση των πωλητών μπροστά από τον αύλειο χώρο του δημαρχείου και συγκεκριμένα μπροστά από το Ηρώο της Νιγρίτας,

-  Την μετακίνηση των πωλητών από την λαϊκή για εκθέματα «σπόροι – άνθη – φυτά» από τη οδό Παπάγου,

-  Η λαϊκή αγορά Νιγρίτας θα καταλαμβάνει την οδό Νίκης από το ύψος του Ηρώο και προς το Δημαρχείο, την οδό Ηρώων από το ύψος του Ηρώου και προς το δημαρχείο, την οδό Θέμιδος, την οδό Όχι, την οδό Διγενή, την οδό Σοχού μέχρι το Νηπιαγωγείο, την οδό Μακεδονίας από την διασταύρωση της με την οδό Ηρώων μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Αριστείδου, στο δημοτικό χώρο στάθμευσης πίσω από το δημαρχείο, στο δημοτικό χώρο στάθμευσης (πρώην γήπεδο καλαθοσφαίρισης), στο δημοτικό χώρο στάθμευσης που περικλείεται από τις οδούς Όχι, Διγενή, Νίκης και Θέμιδος.

Δείτε την  προαναφερόμενη 199/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την υπ’ αρ. 19/29-05-2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βισαλτίας   άνοιξε δημόσιος διάλογος  και τέθηκε  σε  δημόσια διαβούλευση το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του εμπορικού κέντρου της δημοτικής ενότητας Νιγρίτας .

 Στο δημόσιο αυτό διάλογο συμμετέχει  η Ένωση αυτοκινητιστών ταξί & αγοραίων Νιγρίτας «H Πρόοδος» που κατέθεσε γραπτώς τις απόψεις των μελών της .

Δείτε εδώ τις προτάσεις του παραπάνω επαγγελματικού φορέα

Ημερομηνία έναρξης διαβούλευσης: 11/06/2012

Ημερομηνία λήξης διαβούλευσης: 28/06/2012

 

Με την υπ’ αρ. 19/29-05-2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βισαλτίας   ανοίγει δημόσιος διάλογος  και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του εμπορικού κέντρου της δημοτικής ενότητας Νιγρίτας .

Ειδικότερα  τίθεται  σε δημόσια διαβούλευση για 15 ημέρες με   τους αρμόδιους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και με το σύνολο των πολιτών της Νιγρίτας  το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του εμπορικού κέντρου της δημοτικής ενότητας Νιγρίτας .

Στην πρόταση τίθεται προς διαβούλευση:

 1. Η πεζοδρόμηση του κέντρου της Νιγρίτας από Φαρμακείο Ζαπρούδη έως κατάστημα Νικολάκη και από το πρατήριο καυσίμων Σ. Σίσκου μέχρι το κατάστημα υποδημάτων Αραμπατζή)

2. Η πρόταση ρυθμίσεων για παράπλευρους δρόμους για την ομαλή και ευχερή εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.   .

Η διαδικασία της διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί  με  συγκέντρωση -συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  28   Ιουνίου 2012  ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  (αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας»  του  Δημοτικού μεγάρου οδός Ηρώων 2 – Νιγρίτα ).