Εθνικές επέτειοι -Παρελάσεις

Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις γιορτάστηκε η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Όσες εκδηλώσεις τελέστηκαν στον Δήμο Βισαλτίας,
δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών
διατάξεων για τον κορωνοϊό.
Στην έδρα του Δήμου, στη Νιγρίτα, το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ΙερόΝαό Αγίου Γεωργίου με περιορισμένο αριθμό ατόμων και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Μνημείο Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, τον Εκπρόσωπο της «Ελληνικής Λύσης» κ. Ευάγγελο Μπαδέκα, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας, κ. Χρήστο Δάρατζη, μαθητή του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας εκπροσωπώντας τα σχολεία της Β΄θμιας Εκπαίδευσης, μαθητή του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, εκπροσωπώντας τα σχολεία της Α΄θμιας Εκπαίδευσης και τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Ιωάννη Μιτσίλα.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

«Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η επέτειος της 28 ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί φέτος με έναν διαφορετικό αλλά αναγκαίο τρόπο. Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Η 28η Οκτωβρίου ας αποτελέσει ημέρα μνήμης και τιμής. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που έδειξαν οι Έλληνες του 1940, είναι σήμερα για εμάς πολύτιμη κληρονομιά. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών και λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Δίνοντας καθημερινά τη δική μας μάχη στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, το έπος του ’40 μας καλεί να ενισχύσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Με όπλα μας την ομοψυχία, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ψυχραιμία και το υψηλό αίσθημα της ατομικής αλλά και εθνικής μας ευθύνης να βγούμε νικητές. Όλοι μαζί δίνουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα και όλοι μαζί θα κερδίσουμε!

Σας καλώ λοιπόν να γιορτάσουμε φέτος την 28 η Οκτωβρίου, με τον σημαιοστολισμό των σπιτιών μας στέλνοντας το μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας, της υπερηφάνειας και της αισιοδοξίας.
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για την Ελλάδα μας».

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας
Αθανάσιος Μασλαρινός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 80ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
Από το πρωί της 26 ης Οκτωβρίου 2020 μέχρι την δύση του ηλίου της 28 ης Οκτωβρίου 2020 όλα τα δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα καθώς και όλα τα σπίτια θα σημαιοστολιστούν.
Φωταγώγηση όλων των δημόσιων δημοτικών καταστημάτων και των Ν.Π.Δ.Δ. τις βραδινές ώρες της 27 ης και 28 ης Οκτωβρίου 2020.
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
08:30 π.μ. Επίσημη έπαρση σημαίας στην πλατεία της πόλης
11:00π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας
11:30π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία
Νιγρίτας

- Κατάθεση Στεφάνων
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου


Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Ευάγγελος Τζιάνης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊου και με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, φέτος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ 2

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ 1

PLATANOUDIA NIGRITA

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ … ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ»

«Πλατανούδια» 17 Φεβρουαρίου 1913 – Νιγρίτα 21 Φεβρουαρίου 1913

Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 (Τερπνή)

07:30 Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής και μνημόσυνο πεσόντων.

10:55 Τέλος προσέλευσης κοινού και επισήμων στο Ηρώο Τερπνής στα «Πλατανούδια»

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος με τον Ιερό κλήρο της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής. Οι Βουλευτές του Νομού. Ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων. Ο Διοικητής του 10ου Σ.Π. Σερρών. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας. Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας. Η Ειρηνοδίκης Νιγρίτας . Οι Προϊστάμενοι των Δημόσιων Υπηρεσιών . Οι Πρόεδροι –Προϊστάμενοι Οργανισμών Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών Ι.Δ. . Οι υπηρετούντες στην Νιγρίτα Αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας με στολή κατά ιεραρχική τάξη καθώς και οι Απόστρατοι Αξιωματικοί . Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ε.Α. Νιγρίτας .Οι τέως αιρετοί Δήμαρχοι της πόλης. Οι Διευθυντές και οι μαθητές: των Γενικών Λυκείων Νιγρίτας και Μαυροθάλασσας, του Ε.Π.Α.Λ. Νιγρίτας, του Εργαστηριακού Κέντρου, των Γυμνασίων Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας και Δημητριτσίου, των Δημοτικών Σχολείων Νιγρίτας , Τερπνής, Δημητριτσίου, Σιτοχωρίου και Μαυροθάλασσας, οι Δ/ντες των τοπικών Εφημερίδων, Εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΣ Βισαλτίας , ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Βισαλτίας , οι Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και όλος ο Λαός.

11:00 Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης

  •      Προσκλητήριο πεσόντων
  •      Κατάθεση στεφάνων
  •      Εκφώνηση πανηγυρικού ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Παναγιώτη Χατζαρόπουλο
  •      Ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

12:00 Παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής

12:30 Χορευτικά από το Παιδικό Τμήμα Παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής. Ακολουθεί Δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 (Αμφιθέατρο Γυμνασίου Νιγρίτας)

19:30 Χορωδιακή εκδήλωση με την συμμετοχή των Χορωδιακών Τμημάτων Φαιάκων Κέρκυρας, Φίλων της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων, Θρακικής Εστίας Σερρών, Νιγριτινών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης» και του ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 (Αμφιθέατρο Γυμνασίου Νιγρίτας)

18:00 Βράβευση των αποφοίτων των Λυκείων του Δήμου Βισαλτίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το έτος 2019. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 (Νιγρίτα)

07:00 Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Νιγρίτας – Εωθινό Πανηγυρικές Κωδωνοκρουσίες

07:30 Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τον Καπεταν Γιώργη Γιαγκλή, απελευθερωτή της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής,στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας

10:50 Τέλος προσέλευσης Κοινού

10:55 Τέλος Προσέλευσης Επισήμων

11:00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας

ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος με τον Ιερό κλήρο της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής. Οι Βουλευτές του Νομού. Ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων. Ο Διοικητής του 10ου Σ.Π.Σερρών.Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας. Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας. Η Ειρηνοδίκης Νιγρίτας . Οι Προϊστάμενοι των Δημόσιων Υπηρεσιών . Οι Πρόεδροι –Προϊστάμενοι Οργανισμών Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών Ι.Δ. . Οι υπηρετούντες στην Νιγρίτα Αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας με στολή κατά ιεραρχική τάξη καθώς και οι Απόστρατοι Αξιωματικοί . Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ε.Α. Νιγρίτας .Οι τέως αιρετοί Δήμαρχοι της πόλης. Οι Διευθυντές και οι μαθητές: των Γενικών Λυκείων Νιγρίτας και Μαυροθάλασσας, του Ε.Π.Α.Λ. Νιγρίτας, του Εργαστηριακού Κέντρου, των Γυμνασίων Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας και Δημητριτσίου, των Δημοτικών Σχολείων Νιγρίτας , Τερπνής, Δημητριτσίου, Σιτοχωρίου και Μαυροθάλασσας, οι Δ/ντές των τοπικών Εφημερίδων, Εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΣ Βισαλτίας , ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Βισαλτίας , οι Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και όλος ο Λαός.

11:15 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Νιγρίτας κ. Ευστάθιο Παπακωνσταντίνου.

11:30 Μετάβαση της πομπής στο Ηρώο Νιγρίτας και Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης.

-Κατάθεση στεφάνων

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ανάκρουσηΕθνικού Ύμνου

12:00 Παρέλαση μαθητών των σχολείων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βισαλτίας, Τμήματος Απογόνων Μακεδονομάχων και Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

18:00 Υποστολή της Σημαίας

-Η Δημοτική Φιλαρμονική και τα τμήματά της θα αποδώσει τιμές και θα λάβει μέρος σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις .

- Τα Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας παρακαλείται να μεριμνήσει για τον Σημαιοστολισμό των καταστημάτων και των σπιτιών και για την τήρηση της τάξης στις εορταστικές εκδηλώσεις .

Τελετάρχες ορίζουμε για την 17η Φεβρουαρίου τον κ. Χρήστο Καρδαρά, υπάλληλο του Δήμου και για την 21η Φεβρουαρίου τους   Δημοτικούς Υπαλλήλους κ.κ. Παναγιώτη Χατζηθωμά και Βασίλη Σκαπέρδα.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ