Δελτία Τύπου

Υπεγράφησαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 στο γραφείο του Δημάρχου Βισαλτίας, οι δυο συμβάσεις κατασκευής του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση Παιδικών χαρών Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας, Δημητριτσίου, Βέργης, Τραγίλου, Καλλιθέας του Δήμου Βισαλτίας», ποσού 125.398,72€ και 86.978.56€.

Η σύμβαση που αφορούσε στην προμήθεια και κατασκευή δαπέδου ασφαλείας, ποσού 86.978.56€, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού και του κ. Χαράλαμπου Σαββαΐδη με την ιδιότητα του προμηθευτή «ΔΑΠΕΔΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ». Η Σύμβαση που αφορούσε στην προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς, ποσού 125.398,72€, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού και του κ. Κωνσταντίνου Τόλιου, με την ιδιότητα του προμηθευτή «ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΛΗΣ».

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ως χρόνος ολοκλήρωσης κατασκευής του ορίζεται το διάστημα των τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η Δημοτική Αρχή Βισαλτίας, συγχαίρει και ευχαριστεί τον Σύλλογο Φίλων ΠΑΟΚ «ΒΙΣΑΛΤΕΣ» για την καθιερωμένη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας, από το Αιμοδοτικό Τμήμα του Συλλόγου που στηρίζει εδώ και χρόνια την ανάγκη που δημιουργείται από την έλλειψη σε επάρκεια αίματος. Συγχαρητήρια αξίζουν στο προσωπικό υγείας του σταθμού αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και κυρίως στους εθελοντές αιμοδότες παλαιούς και νέους που συμμετείχαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο στη Νιγρίτα. Για την συγκεκριμένη αιμοδοσία παραχωρήθηκε η αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας» και υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας Θοδωρή Βαδικόλια και την εθελοντική προσφορά εργαζομένων ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αιμοδοτών.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που πραγματοποιούν οι Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Βισαλτίας, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μπορούν να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. «Τέτοιες δράσεις είναι αξιόλογες, και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που περνάμε, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και δεν σταματούν να υπάρχουν», επεσήμανε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, και ευχαρίστησε «τους συλλόγους και φορείς και κυρίως τους αιμοδότες της Βισαλτίας για την μεγάλη ανταπόκρισή τους και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο».

Μάλιστα όπως τόνισε η Διευθύντρια του Τμήματος αιμοδοσίας, Κατερίνα Τζιούρα, ο Δήμος Βισαλτίας δίνει το καλό παράδειγμα λόγω του μεγάλου αριθμού εθελοντών αιμοδοτών και αιμοδοσιών αναλογικά με τον πληθυσμό του. Παράλληλα επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να προσέρχονται νέοι αιμοδότες όπως συνέβη στην συγκεκριμένη αιμοδοσία.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο και το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο οποίο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γ. Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου, οι δύο Αντ/δροι κ.κ. Απ. Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων και Κ. Παπαλός, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας, ο κ. Αθ. Μασλαρινός, Δήμαρχος Βισαλτίας, Γεν. Γραμματέας, η κ. Βάκα Δήμαρχος Χαλκίδας κα η κ. Όλγα Κοτσελίδου, Γεν.Διευθύντρια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α..

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έθεσαν στον κ. Λιβάνιο όλα τα αιτήματα των Δ.Ε.Υ.Α. δίνοντας έμφαση στα θέματα της υποστελέχωσης των Δ.Ε.Υ.Α. και της επιτακτικής ανάγκης νέων προσλήψεων, του ενεργειακού κόστους και της ρύθμισης των χρεών των Δ.Ε.Υ.Α. στη Δ.Ε.Η., της οικονομικής ενίσχυσης των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω των Δήμων λόγω covid, του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» κ.λ.π.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. έχουν επιτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό έργο, συγκαταλέγονται στους φορείς ταχείας απορρόφησης των πόρων της ΕΕ, και θα πρέπει να ανακτήσουν την ευελιξία τους και να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό και ιδίως με επιστημονικό προσωπικό. Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. επέμενε στο ζήτημα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού επισημαίνοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες της 3Κ/2018 προκήρυξης και στο θέμα της μείωσης του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω της μείωσης του τιμολογίου της Δ.Ε.Η. και την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών των Δ.Ε.Υ.Α. στη Δ.Ε.Η. με τρόπο δίκαιο και ορθολογικό.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει την συνεργασία της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να συμπεριληφθούν στις μελλοντικές θεσμικές αλλαγές του Υπουργείου και οι Δ.Ε.Υ.Α. με στόχο να αποσαφηνισθούν τα ζητήματα που δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία τους και να ενισχυθούν οι μικρές Δ.Ε.Υ.Α., ενώ ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανταποδοτικότητα των Δ.Ε.Υ.Α. Επίσης, ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα υπογραφούν οι αποφάσεις για την οικονομική ενίσχυση των Δ.Ε.Υ.Α. από τους Δήμους μέσω ΚΑΠ (αρ. 43 ν. 4684/2020). Ήδη έχει εκδοθεί η πρώτη απόφαση για 7 Δ.Ε.Υ.Α.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών θα συνεχισθούν.

Από το Γραφείο Τύπου της Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Σύμφωνα με τα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού που ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με το 50% των εμπόρων/παραγωγών με αναστολή δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων και απόσταση μεταξύ των πάγκων τα 5 μέτρα.

Με βάση τα παραπάνω η λαϊκή αγορά της Νιγρίτας, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του 50% των εμπόρων/παραγωγών, των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες και o αριθμός τους λήγει σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9), με αναστολή δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων. Θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.

Δεν ξεχνάμε:

  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από ΟΛΟΥΣ
  • Υποχρεωτική η αποστολή μηνύματος στο 13033 από τους καταναλωτές: X κενό ΟΝΟΜΑ κενό ΕΠΙΘΕΤΟ κενό ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (μετακίνηση για προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης όπου Χ βάζουμε τον αριθμό 2).

Τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην αποκατάσταση τμημάτων του αποχετευτικού δικτύου στην Τ.Κ. Λευκοτόπου προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευση Άρδευσης του Δήμου Βισαλτίας, λόγω των βουλωμένων φρεατίων και αγωγών της αποχέτευσης που διασχίζουν το χωριό.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΒ με το ειδικό αποφρακτικό όχημα αποκατέστησε το πρόβλημα στο Δίκτυο αποχέτευσης και αντιμετώπισε την συσσώρευση λυμάτων μέσα στα φρεάτια.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Λευκοτόπου να μην πετάνε στην αποχέτευση αντικείμενα που φράζουν τους αγωγούς.

Από το Γραφείο Τύπου της Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Η Δημοτική Αρχή Βισαλτίας, συγχαίρει και ευχαριστεί τη Διοίκηση του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας για την καθιερωμένη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας, στηρίζοντας εδώ και χρόνια την ανάγκη που δημιουργείται από την έλλειψη σε επάρκεια αίματος. Συγχαρητήρια αξίζουν στο προσωπικό υγείας του σταθμού αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και κυρίως στους εθελοντές αιμοδότες παλαιούς και νέους που συμμετείχαν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Νιγρίτας.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που πραγματοποιούν οι Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Βισαλτίας, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μπορούν να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Για την συγκεκριμένη αιμοδοσία παραχωρήθηκε η αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας» και υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας Θοδωρή Βαδικόλια και την εθελοντική προσφορά εργαζομένων ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αιμοδοτών.

Τέτοιες δράσεις είναι αξιόλογες, και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που περνάμε, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και δεν σταματούν να υπάρχουν. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας!