Παιδεία - Κατάρτιση

imagesΜε απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου προκηρύσσονται για το θέρος 2013 και για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 υποτροφίες, που χορηγούνται από τις ξένες κυβερ νήσεις σε Έλληνες υπηκόους, στα πλαίσια των μορφωτικών ανταλλαγών.

Η προκήρυξη αφορά:

α) Θερινά σεμινάρια γλώσσας για το θέρος του 2013

β) Προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η πόρτα του  σχολείου ξανανοίγει … για σένα που είσαι 18  ετών και άνω και δεν έχεις ολοκληρώσει τη Γυμνασιακή σου Εκπαίδευση.    Τώρα  υπάρχει το "Σχολείο  Δεύτερης Ευκαιρίας".Πηγαίνοντας  σε αυτό,κατακτάς βασικές γνώσεις και δεξιότητες διδάσκεσαι με μεθόδους κατάλληλες για ενήλικες μαθητές παρακολουθείς  ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα  προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες σου στηρίζεσαι σε κάθε σου βήμα από τους συμβούλους του σχολείου αποκτάς τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου  σύμφωνα με το Νόμο 2525/1997(ΦΕΚ 188/197) σε 18 μήνες (δύο 9μηνα).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στη διεύθυνση Σιγής 14 (6ο  Γυμνάσιο Σερρών) τις απογευματινές ώρες (16:30 μ.μ. – 20:30 μ.μ.) και στο τηλέφ.  23210 58811 Κινητά :6974200940  (κ. Κιολδέλη και 6972707949 (κ. Δομουχτσής).

Ακόμη για τους κατοίκους του Δήμου Βισαλτίας, πληροφορίες και εγγραφές ,τις εργάσιμες μέρες και ώρες , στην έδρα του Δημου – Νιγρίτα οδός Ηρώων 2 (υπεύθυνη η κ. Στέλλα Γούσιου τηλέφωνο 23223 53443 καθώς και στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων   Αχινού,   (Σιτοχώρι τηλέφωνο  23220 20470)  Βισαλτίας, (Δημητρίτσι τηλέφωνο 23223 53800)   και Τραγίλου (Μαυροθάλασσα  τηλέφωνο 23223 53900 ).

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), μετά από συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), καλούν τους Καλλικρατικούς Δήμους της επικράτειας σε συνεργασία για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ), προκειμένου να υλοποιηθεί η παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Οι Δήμοι οι οποίοι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση, θα υπογράψουν Προγραμματική Συμφωνία για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) θα επωφεληθούν της υλοποίησης πιστοποιημένων προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που οι ίδιοι θα επιλέξουν και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα υλοποιήσει.

Στη συνέχεια οι Δήμοι θα μπορούν να επιλέξουν Προγράμματα Εθνικής ή Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας.

α. Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας απευθύνονται στους πολίτες όλης της χώρας, έχουν σχεδιαστεί και αποτυπωθεί από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης περιλαμβάνοντας δράσεις:
- Επιμόρφωσης για την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας
- Επιμόρφωσης για υγεία, πολιτισμό, αθλητισμό, περιβάλλον, σχολές γονέων κλπ
β. Ως Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ορίζονται αυτά που αποτελούν αμιγώς τοπική ανάγκη για την υποστήριξη των πολιτών και την προώθηση της τοπικής οικονομικής κοινωνικής ή πολιτιστικής ανάπτυξης.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική πρόσκληση

Υποκατηγορίες

Δια Βίου Μάθηση