ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

«Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η επέτειος της 28 ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί φέτος με έναν διαφορετικό αλλά αναγκαίο τρόπο. Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Η 28η Οκτωβρίου ας αποτελέσει ημέρα μνήμης και τιμής. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που έδειξαν οι Έλληνες του 1940, είναι σήμερα για εμάς πολύτιμη κληρονομιά. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών και λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Δίνοντας καθημερινά τη δική μας μάχη στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, το έπος του ’40 μας καλεί να ενισχύσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Με όπλα μας την ομοψυχία, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ψυχραιμία και το υψηλό αίσθημα της ατομικής αλλά και εθνικής μας ευθύνης να βγούμε νικητές. Όλοι μαζί δίνουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα και όλοι μαζί θα κερδίσουμε!

Σας καλώ λοιπόν να γιορτάσουμε φέτος την 28 η Οκτωβρίου, με τον σημαιοστολισμό των σπιτιών μας στέλνοντας το μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας, της υπερηφάνειας και της αισιοδοξίας.
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για την Ελλάδα μας».

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας
Αθανάσιος Μασλαρινός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 80ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
Από το πρωί της 26 ης Οκτωβρίου 2020 μέχρι την δύση του ηλίου της 28 ης Οκτωβρίου 2020 όλα τα δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα καθώς και όλα τα σπίτια θα σημαιοστολιστούν.
Φωταγώγηση όλων των δημόσιων δημοτικών καταστημάτων και των Ν.Π.Δ.Δ. τις βραδινές ώρες της 27 ης και 28 ης Οκτωβρίου 2020.
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
08:30 π.μ. Επίσημη έπαρση σημαίας στην πλατεία της πόλης
11:00π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας
11:30π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία
Νιγρίτας

- Κατάθεση Στεφάνων
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου


Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Ευάγγελος Τζιάνης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊου και με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, φέτος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.