«Θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια τον κ. Στέργιο Γαλάνη, Δικηγόρο Σερρών και ειδικό μου συνεργάτη, για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας του Δήμου Βισαλτίας περί διόρθωσης στην οδηγία 85/148/EOK του Συμβουλίου, της 29ης Ιανουαρίου 1985, για την τροποποίηση της οδηγίας 81/645/EOK περί του κοινοτικού καταλόγου των μειονεκτικών γεωργικών περιοχών κατά την έννοια της οδηγίας 75/268/EOK (Ελλάδα).
 
Κατόπιν αλλεπάλληλων αιτημάτων του προς την EUR-Lex (διαδικτυακή πύλη για πρόσβαση στο δίκαιο της ΕΕ) κατάφερε για το Δήμο Βισαλτίας να διορθωθεί η παραπάνω οδηγία με την διόρθωση στις 28.7.2020 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/41.
 
Η παραπάνω ενέργεια συμβάλλει στο να συνεχίζουν να λαμβάνουν οι δικαιούχοι κάτοικοι στη μειονεκτική περιοχή της κοινότητας Τερπνής, του Δήμου Βισαλτίας, επίδομα, την ώρα που ο νεοσύστατος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, https://opeka.gr/,  αρνούνταν να το χορηγήσει, διότι στην ως άνω οδηγία από τη δεκαετία του '80  λανθασμένα δεν αναφερόταν η κοινότητα «Τερπνής» αλλά η κοινότητα «Τερήνης».  
 
Μετά την παραπάνω επιτευχθείσα διόρθωση στις 28.7.2020 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/41, το κείμενο έχει ως εξής: "2. Στη σελίδα 40, στο παράρτημα, στον πίνακα με τίτλο «ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΑΡΘΡΟ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4)» μέρος με τίτλο «ΖΩΝΗ 6» καταχώριση «Νομός ΣΕΡΡΩΝ» πρώτη στήλη σημείο 51: αντί: «Τερήνης» διάβαζε: «Τερπνής».»
 
 
Αθανάσιος Δ. Μασλαρινός
Δήμαρχος Βισαλτίας
 
Για να δείτε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.