Στη σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, τον Δήμο Βισαλτίας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βαδικόλιας.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι: Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, Ηράκλειας κ. Γεώργιος Κουτσάκης, Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, Εμμ. Παπά κ. Δημήτριος Νόττας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Βισαλτίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Βαδικόλιας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Δημήτριος Μικρός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Δημήτρης Μπαλαξής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Νίκος Φαρμάκης, ο Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών κ. Δημήτρης Γιαννάκης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Γιάννης Καραβασίλης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Στέλιος Ρίζος.

Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο 10ημέρο για την πορεία της πανδημίας. Ζήτησε αυστηρή αστυνόμευση και επιβολή προστίμων σε όλους τους παραβάτες. Ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και όπου δεν έχει συσταθεί να διαθέσουν προσωπικό του Δήμου.