Τα Γερακίνεια, ο πολιτιστικός θεσμός του Δήμου Βισαλτίας  και των πολιτών  που άλλαξε για μια ακόμη χρονιά  την καθημερινότητά μας , τελείωσαν και φέτος, με επιτυχία την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2012

 Οι  φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με  την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών αλλά και ουσιώδη υλική και ηθική ενίσχυση επιχειρήσεων και μεμονωμένων επαγγελματιών της περιοχής. Χιλιάδες πολίτες από όλες τις γωνιές του Δήμου Βισαλτίας από όλα τα σημεία του Νομού Σερρών παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής.    

 Οι εκδηλώσεις ήταν  αφιερωμένες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

Με ιδιαίτερα  χαμηλό προϋπολογισμό αλλά με υψηλή ποιότητα ,με φροντισμένη επιλογή του προγράμματος, σωστή οργάνωση και προετοιμασία στην επέτειο των 31 χρόνων τους τα ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ  απέδειξαν ότι πρόκειται για ένα θεσμό ζωντανό που εξελίσσεται και δεν παραμένει στατικός που δημιουργεί καινούργια δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους και κατευθύνσεις . Ένα θεσμό που δίνει τη δυνατότητα στους δοκιμαζόμενους σήμερα πολίτες να ψυχαγωγηθούν να διασκεδάσουν να χαρούν.

Από την οργανωτική επιτροπή τιμήθηκε  ο κ. Αθανάσιος Καρπουζάς  επιφανής πολιτιστικός και κοινωνικός παράγοντας του τόπου, πρωτεργάτης και βασικός δημιουργός   του θεσμού των Γερακινείων  πριν 31 χρόνια

Ο πρόεδρος της οργανωτική επιτροπής Τρούπης Χρήστος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της απευθύνουν τις πιο θερμές τους ευχαριστίες:

Στους χιλιάδες πολίτες που με την καθημερινή τους παρουσία τίμησαν την Βισαλτία τίμησαν τα ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2012

Τους καταξιωμένους καλλιτέχνες :

Την Γλυκερία, τη Dilek Koc και την Αρετή Κετιμέ  που σε μια ανεπανάληπτη συναυλία ταξίδεψαν χιλιάδες θεατών  με  τους παραδοσιακούς ήχους της Μικράς Ασίας  αλλά και με τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Τον Λάκη Παπαδόπουλο  (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ)  και τους  Ex Animo που τραγουδήσαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους σε μια μοναδική συναυλία.

Tο καταπληκτικό συγκρότημα τους Qualiteia και τον δεξιοτέχνη του ακορντεόν Dasho Kurt.

Την μεγάλη κυρία της δημοτικής μας μουσικής κ. Νίτσα Τσίτρα που τίμησε με την παρουσία της τις εκδηλώσεις όπου και τιμήθηκε για την πολύχρονη  τεράστια καλλιτεχνική της προσφορά .

Ακόμη ιδιαίτερα  ευχαριστούμε

Τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους που με τα συγκροτήματα τους και την άρτια παρουσία τους έδειξαν ότι η υπόθεση της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού στον τόπο μας βρίσκεται σε καλά χέρια

Την  κ. Αναστασία Θεοδωρούδη

Τους  νέους ελπιδοφόρους καλλιτέχνες αδελφούς   Μιχάλη και Μιλτιάδη Ούτσιο

Την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τους χορηγούς μικρούς και μεγάλους για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν και οι ίδιοι

Τις τοπικές εφημερίδες της Νιγρίτας  και ακόμη  τα έντυπα και ηλεκτρονικά  μέσα  των Σερρών , που αφειδώλευτα πρόβαλαν τις εκδηλώσεις των Γερακινείων 2012.

Τον ιππικό σύλλογο Νιγρίτας

Την δημοσιογράφο κ. Λία Μαυριδου που παρουσίασε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, αφιλοκερδώς τις εκδηλώσεις.

Την φωτογράφο κ. Ναταλί Παπαϊωάννου που κάλυψε τις εκδηλώσεις των Γερακινείων και της οποίας, δωρεάν  προσφορά είναι οι  όλες φωτογραφίες που προβάλλονται στον ιστότοπο του Δήμου Βισαλτίας

Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κ. Στέλλα Μπίμπη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, για την εξαιρετική δουλια της στην προετοιμασία την οργάνωση και το συντονισμό των  παραδοσιακών μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων και στο δρώμενο, της πτώσης της Γερακίνας στο πηγάδι.

Καλή αντάμωση στα ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2013